Sverige håller ledningen i Junior World Trophy inför sista dagen av ISDE 2024

 Sverige håller ledningen i Junior World Trophy inför sista dagen av ISDE 2024

När den femte dagen av International Six Days Enduro (ISDE) 2024 avslutats återstår nu endast det avslutande motocrossheatet på dag 6. För Sveriges Junior World Trophy-lag är spänningen stor inför sista dagen, då de fortfarande håller ledningen – men minnet av förra årets tuffa motocrossheat kanske lurar i bakhuvudet.

Junior World Trophy: Sverige leder inför sista dagen

Sverige fortsätter att toppa Junior World Trophy efter dag 5 med en total tid på 9:37’34.63, vilket ger ett försprång på 1 minut och 48 sekunder över Frankrike. Det är ett litet tapp på ett antal sekunder i jämförelse med gårdagen. Max Ahlin, Albin Norrbin och Axel Semb har alla hållit en jämn och hög nivå, men det avslutande motocrossheatet blir avgörande.

Women’s World Trophy: Sverige behåller tredjeplatsen

Sveriges Women’s World Trophy-lag håller kvar sin tredjeplats med en total tid på 11:15’06.17, och ligger nu 21 minuter och 45 sekunder efter ledande USA. Även om avståndet till toppen är stort, har Emelie Karlsson, Linnea Åkesson och Hedvig Malm fortsatt kämpa hårt genom hela tävlingen. Deras prestationer har varit imponerande och de ser fram emot att avsluta starkt på dag 6.

World Trophy: En tuff resa för Sverige

Det svenska World Trophy-laget har haft en svår tävling, särskilt efter Gustav Mählers sjukdom som påverkade deras samlade tid. Laget ligger nu på femtonde plats med en total tid på 18:19’03.32, vilket är ett avstånd på 5 timmar och 41 minuter från ledarna. Trots detta fortsätter Nisse Bengtsson, Arvid Modin och Kalle Ahlin att kämpa vidare och kommer att ge allt i det sista motocrossheatet.

Resultat>>

Instagram: Teamswe_isde2024