Motocross & Enduro

Sök Riksidrottsgymnasiet för motocross & enduro

Ska du börja gymnasiet till hösten 2025? Nu finns möjligheten för dig som vill kombinera en elitsatsning inom motocross eller enduro med en gymnasieutbildning att ansöka till RIG.

Gruppbild på en elevträning i motocross

Svemo har ett Riksidrottsgymnasium (RIG) som är placerat i Sävsjö/Vrigstad där eleverna får bra möjligheter att satsa på motocross/enduro och samtidigt klara av en gymnasieexamen. Som elev läser du ett vanligt gymnasieprogram på Aleholm i Sävsjö med ämnet specialidrott som du kan läsa upp till 700 poäng. Skolämnet specialidrott är unikt för RIG där du får lära dig mer om din idrott både teoretiskt och praktiskt, och du tränar motocross eller enduro på skoltid. En stor del av undervisningen och träningen inom specialidrotten sker på Hagabanan i Vrigstad samt i den nybyggda RIG-lokalen som ligger i anslutning till motorbanan.

Aleholm har bedrivit RIG för motocross och enduro sedan hösten 2022 och de senaste 10 åren har kommunen även bedrivit RIG för skyttesport på samma skola. Mer information om skolan, gymnasieprogram, elevboende och kostnader se här.

Du som är intresserad av att ansöka till RIG motocross och enduro skickar in en webbaserad ansökan till Svemo. Ansökan är öppen till och med 8 november. Därefter sker urval till antagningstillfälle i december/januari innan slutlig antagning sker.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningsformulär ht 2025

Hör eleverna berätta om RIG i videon nedan.