Läkemedelssök ersätter Röd-gröna listan

Röd-gröna listan har ersatts av en helt ny och förbättrad sökfunktion under benämningen Läkemedelssök. Bytet skedde i juni.

Antidoping Sverige meddelar:

Röd-gröna listan har använts i olika former sedan 90-talet. Det började med en enkel folder som listade förbjudna substanser och har med tiden utvecklats och digitaliserats. Men nu ersätts den av ”Läkemedelssök”, som är integrerat på antidoping.se.

Sökresultatsidan för läkemedel blir tydligare med två ikoner som visar om det är förbjudet eller tillåtet inom träning respektive tävling. Idrottsutövare och medicinsk stödpersonal kommer kunna söka på alla läkemedel som är marknadsförda i Sverige och som används för humant bruk.

Förhoppningsvis blir det enklare och tydligare för alla användare att använda den nya sökfunktionen för att få reda på sitt läkemedels eventuella dopingklassning.

En nyhet till är att den svenska översättningen av WADA:s dopinglista nu finns sökbar direkt på vår hemsida. Man kan alltså söka på en dopingklassad substans på hemsidan och få svar var i dopinglistan den finns.

Vi uppmanar alla specialidrottsförbund och föreningar, som har länkar till Röd-gröna listan och Dopinglistan på sina hemsidor och dokument att uppdatera dessa.

Nya läkemedelssök:

https://antidoping.se/lakemedelssok